Olen pellon ekosysteemiin ja luomutuotantoon erikoistunut AMK-agrologi. Minulla on erittäin laaja ja monipuolinen kokemus erilaisten luomutilojen neuvonnasta ja luomukoulutusten järjestämisestä. Erityisesti olen perehtynyt luomukasvinviljelytilojen kehittämiseen sekä maan viljavuuden hoitoon ja parantamiseen.

Yhdistyneet Luomutuottajat ry (WWW.FOPA.FI) asiamiehenä olen läheltä seurannut uuden CAP valmistelua. Uudet CAP asetukset on hyväksytty ja nyt on aika tilakohtaisesti käydä läpi, mitä uutta on tullut tukijärjestelmään. Minulla on käytössä laskurit, joilla voidaan laskea kannattaako luomuun siirtyä ja mitä kasveja viljellä. 

Olen toiminut Ruokaviraston luomutarkastajana ja olin valmistelemassa luomukasvintuotannon tuotanto-ohjeita. Olen päivittänyt omat luomusuunnitelmapohjat uuden asetuksen mukaiseksi. 

Ota yhteyttä, jos haluat apua luomuun liittyvissä asioissa.   


Neuvontapalvelut


Neuvo-neuvonta on maatilojen neuvontajärjestelmä, jossa tila voi hyödyntää maksutonta neuvontaa 10 000 euron edestä. Minulla on oikeudet seuraaviin neuvontaosioihin:

- ympäristö
- luonnonmukainen tuotanto, kasvintuotanto

Etäyhteydellä tapahtuva neuvonta on yleistynyt ja mahdollistaa neuvontatapahtumat koko maahan. Minulla on käytössä Teams sovellus.